Samverkan mot våld
Different languages

Killjourer

Idag finns det flera ideella föreningar och stödverksamheter för killar. Om du som kille vill eller behöver prata med någon kan du anonymt ta kontakt med någon av dessa.

Linnamottagningen. Om du som kille upplever att du är utsatt för hedersrelaterat förtryck och våld, och/eller om du är rädd att bli gift mot din vilja, kan du höra av dig till Linnamottagningen. Linnamottagningens rådgivning är öppen för både killar och tjejer. De har en jourtelefon för ungdomar: 020-40 70 40, alla dagar 9-22.

Killfrågor är en sida där killar, eller de som känner sig som killar, i åldern 10-18 år, kan mejla och chatta med deras pratkompisar (vuxna utbildade volontärer) om vad de vill, stort och smått. Killfrågor vill vara ett forum där killar kan prata om hur det är att vara kille, och där killar uppmuntras att göra jämställda handlingar.

Tusen möjligheter är en ideell organisation som vilar på en feministisk grund och arbetar för ett jämställt samhälle. Till 1000 Möjligheter kan du vända dig för att prata om vad du vill, inget är för litet eller för stort. De som lyssnar är andra unga vuxna som stöttar och hjälper dig med det du vill. De har tystnadslöfte. Måndagar kl 19-21 och fredagar kl 18-20 kan du chatta med 1000 Möjligheter via deras webbplats.

Uppdaterad: 2015-04-16 av: Marianne Karlsson

 Skriv ut