Samverkan mot våld
Different languages

Verksamheter med behandling

Samtalsbehandling som ett alternativ till våld

Familjerådgivningen i Luleå (för boende i Luleå och Boden)
Familjerådgivningen erbjuder behandling för personer som bor i Luleå och Boden och som har använt eller använder någon form av våld i nära relationer.

Du kan kontakta familjerådgivningen via tel 0920-45 43 90 (säkrast kl.8.30-10.00) eller via e-post: familjeradgivningen@soc.lulea.se.

Läs mer om familjerådgivningen i Luleå

Samtalsbyrån med familjerådgivning i Gällivare (för boende i Gällivare, Kiruna, Jokkmokk och Pajala)
Samtalsbyrån erbjuder samtalsbehandling enligt metod Alternativ till våld (ATV) för personer i Gällivare, Pajala, Jokkmokk och Kiruna som har använt eller använder någon form av våld i nära relationer.

Kontakta samtalsbyrån för mer information på telefon 0970-18934 eller via e-post: samtalsbyran@gallivare.se

Caring Dads

Socialtjänsten i Piteå kommun erbjuder stöd och behandling enligt Caring Dads modell. Vid intresse ring till Mottagningen i Piteå kommun på tel 0911- 69 75 75.

Socialtjänstens ansvar

Våldsutövare har rätt till stöd och hjälp enligt socialtjänstlagen. För stöd och hjälp ta kontakt med socialtjänsten i din kommun. Du hittar information via "Hjälp i din kommun" på startsidan, eller ring kommunens växel.

IDAP- Behandling efter dom

Sedan sommaren 2007 bedriver frivården i Luleå ett behandlingsprogram i öppenvård för män som använder hot eller våld mot sin partner. Deltagare är normalt dömda till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan (kontraktsvård) som ett alternativ till fängelsedom. Det är bara den som är dömd som kan gå IDAP- programmet hos kriminalvården.

Uppdaterad: 2016-01-14 av: Kjell-Åke Hallden

 Skriv ut