Samverkan mot våld
Different languages

Var kan du få hjälp

Att våga prata om ditt beteende är ett sätt att ta ansvar och ett första steg till förändring. Våldsutövande män har rätt till stöd och hjälp enligt lag.

För stöd och hjälp kan du ta kontakt med socialtjänsten i din kommun. Du hittar information via "Hjälp i din kommun" till höger.

Verksamheter som erbjuder samtalsbehandling

Några kommuner i Norrbotten kan idag erbjuda behandling enligt Alternativ till våld (ATV) och Caring dads. Båda metoderna är utvärderade utomlands och visar på goda effekter.

  • Alternativ- Alternativ - mottagningen mot våld erbjuder behandling enligt modell Alternativ till våld (ATV) för personer som bor i Luleå och Boden. Ring 0920-454398, mail: alternativ@soc.lulea.se
  • Samtalsbyrån med familjerådgivning i Gällivare erbjuder behandling enligt modell Alternativ till våld (ATV) för personer i Gällivare, Pajala, Jokkmokk och Kiruna. Ring 0970-18934 eller mejla samtalsbyran@gallivare.se
  • Piteå socialtjänst erbjuder stöd och behandling enligt Caring Dads modell. Vid intresse ring till Mottagningen, Stöd till barn och familj, på telefon 0911- 69 75 75.

Uppdaterad: 2016-02-25 av: Kjell-Åke Hallden

 Skriv ut
Hjälp i din kommun
PrevenTell hjälplinje vid oönskad sexualitet