Samverkan mot våld
Different languages

Är du kille eller man och utsatt

Är du en kille eller man och våldsutsatt så har socialtjänsten i din kommun skyldighet att hjälpa dig.

Gå in på "hjälp i din kommun" för mer information och kontaktuppgifter till socialtjänsten i din kommun. Socialtjänsten kan ha egna jourlägenheter för akuta situationer eller så kan de lösa problemet med vandrarhem eller hotell. Det går att ringa dit anonymt om du har frågor och funderingar. Även en brottsofferjour kan hjälpa till att svara på frågor.

Freda-mottagningen mot våld är till för dig som är våldsutsatt eller har varit våldsutsatt i en nära relation och är bosatt i Luleå eller Bodens kommun. De finns också till för barn som upplevt våld.

Idag finns det fler ideella föreningar och stödverksamheter för killar

Om du som kille behöver prata med någon då kan du anonymt ta kontakt med någon av dessa:

Linnamottagningen. Om du som kille upplever att du är utsatt för hedersrelaterat förtryck och våld, och/eller om du är rädd att bli gift mot din vilja, kan du höra av dig till Linnamottagningen. Linnamottagningens rådgivning är öppen för både killar och tjejer. De har en jourtelefon för ungdomar 020-40 70 40, alla dagar 9-22. Besök gärna webbplatsen: Linnamottagningen.

Killfrågor är en sida där killar, eller de som känner sig som killar, i åldern 10-18 år, kan mejla och chatta med deras pratkompisar (vuxna utbildade volontärer) om vad de vill, stort och smått. Killfrågor vill vara ett forum där killar kan prata om hur det är att vara kille, och där killar uppmuntras att göra jämställda handlingar! Besök gärna killfragor.se.

1000 Möjligheter är en ideell organisation som vilar på en feministisk grund och som arbetar för ett jämställt samhälle. Föreningen 1000 Möjligheter anser att en viktig väg för att föra jämställdhetsarbetet framåt är att arbeta både med och för tjejer, killar och transpersoner, var för sig och gemensamt.

1000 Möjligheters arbete för ett jämställt samhälle bedrivs genom både ett förebyggande och ett stödinriktat arbete. Till 1000 Möjligheter kan du vända dig för att prata om vad du vill, inget ämne är för litet eller för stort. De som lyssnar är andra unga vuxna som stöttar och hjälper dig med det du vill. De har tystnadslöfte. På måndagar, kl 19-21, och fredagar, kl 18-20, kan du chatta med 1000 Möjligheter via deras webbplats: 1000mojligheter.se.

Uppdaterad: 2015-03-11 av: Marianne Karlsson

 Skriv ut
Hjälp i din kommun
Polisens informationssida om brott i nära relationer